20 februari 2016
10:00

CL98IC 3

Referat: Gantesbo IBK - CL98IC 3

Vi åker till Emmaboda för att för sista gången möta CL98 den här säsongen. Det gör vi med en bra inställning. När matchen börjar får vi ett tidigt ledningsmål genom Anton och sedan kommer också 2-0 av Olle. Men sen gör CL98 två snabba mål när vi inte får undan bollen och dem får mycket press. Minuten efter deras kvitteringsmål gör vi 2 snabba genom Anton och Niklas. När första perioden är slut leder vi med 4-2 då vi har några byten då vi är riktigt bra och vissa byten som är mindre bra. När andra börjar hänger vi inte riktigt med dem då vi släpper in 4-3 efter 45 sekunders spel i andra. Efter deras mål har vi spelet i anfallszon men får inte in bollen. Det går lite fram och tillbaka i några minuter men på när Emerhan får bollen i slottet missar han inte han sätter resultatet i andra perioden som slutar 5-3. När tredje perioden börjar är vi återigen lite slöa efter pausen. CL98 gör 5-4 efter 42 sekunder och är också nära att göra 5-5 men Oskar är lika bra som vanligt idag. Efter dem två första minuterna lyfter vi oss och har bra press i anfallszon. Även den här gången lönar det sig och Filip gör 6-4. Och 31 sekunder efter det står det 7-4 genom Björka. Efter det pressar dem högt för att få in några mål. Med fyra och en halv minut kvar av matchen tar CL98 timeout. Men den timeout:en var mer fördel för oss och Björka  som fintar förbi CL98:s försvar och lägger in den i krysset nio sekunder efter deras timeout. CL98 gör 8-5 och 14:09 drabbas vi av en utvisning. Men CL98 gjorde inga mål i 6mot4-spel och vi kan sjunga segerramsa och fira den sista matchen mot CL98 för säsongen.

Resultat: 8-5 (4-2 , 1-1 , 3-2)
Skott: 25-14 (8-7 , 7-4 , 10-2)
Målskyttar: Anton (2 likadana),